06 - 28 98 20 02

Juwelierspand in hartje stad wordt ‘Het Bureau’

Juwelierspand in hartje stad wordt ‘Het Bureau’

Het prachtig gelegen pand waar voorheen juwelier Simons was gevestigd, heeft nieuwe eigenaren. Roy Berentsen en partner Jeannet Bomers hebben het pand gekocht om daar hun werkzaamheden verder uit te breiden. “Waar anderen door de coronacrisis veel thuiswerken, gaan wij juist weer uit huis”, vertelt het duo.

Foto: Kyra Broshuis

Bureau Berentsen en Bureau Bomers. De bedrijven van Roy (Bureau Berentsen) en Jeannet (Bureau Bomers) groeien en het stel ging op zoek naar een beter passend onderkomen. “We hebben lang rondgekeken, natuurlijk in eerste instantie naar een kantoorgebouw en uiteindelijk zijn we hier terechtgekomen. Eenmaal binnen zagen we de mogelijkheden van het pand.” Ze bekeken oude tekeningen van het pand en samen met architect Herman van der Heijden werd er een prachtig plan ontworpen.
“De begane grond wordt het domein voor Bureau Berentsen (accountant en adviseur voor het midden- en kleinbedrijf, particulieren, stichtingen en verenigingen) en Bureau Bomers (administraties, advies en ondersteuning op het gebied van personele organisatie en coaching). Het zijn twee afzonderlijke bedrijven, maar wel complementair aan elkaar. Boven komt een prachtig ruim appartement met een extra verdieping wat nu nog het zolder is. Er komt een aparte opgang voor het appartement.” Een ingrijpende verbouwing waarbij het karakter en de historie van het pand zoveel mogelijk intact blijven of worden hersteld. Het huidige pand stamt van rond 1910 met nog een voorgeschiedenis die teruggaat naar 1873. Vroeger heeft het dienst gedaan als post- en telegraafkantoor. Later had de familie Moormann hier een juwelierszaak – in die tijd nog ‘horlogerie’ genaamd – en vervolgens hebben Gerard en Marian Simons er 40 jaar gezeten met hun juwelierszaak. Eind december 2018 sloten Gerard en Marian Simons de deuren. “Wij hadden gehoord, dat hier ooit ook een politiebureau zat, maar dat schijnt niet te kloppen. Het bracht ons wel op een treffende naam voor ons pand: Het Bureau. De naam staat synoniem voor onze bedrijfsnamen en de letters passen precies op gevelplaten aan de voorkant”, vertellen Roy en Jeannet.

Duurzaam

De prachtige ligging van het pand, in hartje Groenlo, past goed bij de beide bedrijven. “We willen onze praktijken graag laten zien en dit is daar een hele mooie prominente plek voor. Er komen weer twee ramen in de zijgevel met zicht op de Markt en het kerkplein. Helder en transparant, passend bij onze werkwijze.” Hoe oud het gebouw ook is, de verbouwing wordt zo duurzaam mogelijk uitgevoerd. “Er zit geen gasaansluiting in dit pand en die komt er ook niet. We gaan zonnepanelen plaatsen en de bedoeling is om het pand te verwarmen middels onder andere infraroodpanelen en elektrische vloerverwarming. In het (huur)appartement worden de oude gebinten weer mooi zichtbaar gemaakt. We zijn nu nog bezig om alle vergunningen rond te krijgen en de planning is om in augustus te kunnen beginnen met de verbouwing. Voor de Kerst hopen we ‘Het Bureau’ te kunnen openen.” Roy en Jeannet zijn blij dat ze straks niet meer thuis werken en kunnen zich voorstellen dat meer mensen zo denken. “Daarom overwegen we om het pand tot aan de start van de verbouwing in te richten met flexplekken. Dan kunnen mensen hier gaan werken in plaats van thuis. Wellicht een uitkomst voor veel mensen. We hebben genoeg ruimte én, niet onbelangrijk, ook voldoende stopcontacten.”

Bron: Groenlose Gids

Voor de juiste lijn in uw organisatie